Öt szív masszázs

A kínai orvoslás hagyománya szerint az arcon a tenyereken és a talpakon megnyilvánuló jelekből az orvos következtethet a páciens szívének állapotára. Az öt szív masszírozásának általam kidolgozott módszerében a fent említett területek mellett helyet kapott a nyak, a váll és a mellkas bizonyos pontjainak kezelése is. A tenyerek és a talpak masszírozása a teljes kéz- és lábfej átdolgozásával egészül ki.

Az öt szív masszázs célja a páciens relaxációjának, kikapcsolódásának segítése. A hagyományos kínai medicina e területek kezelésére depresszió és más mentális problémák esetét fektet nagy hangsúlyt. Ez a masszázsfajta kiváló szolgálója a stresszoldásnak és az ellazulásnak.

A masszázs során kezelt területeken való munka az egészségre is kedvező hatással van, az arcon átdolgozott pontok fejfájás és felső légúti betegségek, a mellkason lévőek tüdő problémák megoldásában nyújthatnak segítséget, a kézen és a lábon található reflex-zónák együttese pedig minden szervrendszerrel kapcsolatban áll.

Az oldalon szereplő tartalom egy részének vagy egészének lemásolása és máshol való megjelentetése az írásos engedélyemhez kötött!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.