Öt szív masszázs

A kínai orvoslás hagyománya szerint az arcon a tenyereken és a talpakon megnyilvánuló jelekből az orvos következtethet a páciens szívének állapotára. Az öt szív masszírozásának általam kidolgozott módszerében a fent említett területek mellett helyet kapott a nyak, a váll és a mellkas bizonyos pontjainak kezelése is. A tenyerek és a talpak masszírozása a teljes kéz- és lábfej átdolgozásával egészül ki.

Az öt szív masszázs célja a páciens relaxációjának, kikapcsolódásának segítése. A hagyományos kínai medicina e területek kezelésére depresszió és más mentális problémák esetét fektet nagy hangsúlyt. Ez a masszázsfajta kiváló szolgálója a stresszoldásnak és az ellazulásnak.

A masszázs során kezelt területeken való munka az egészségre is kedvező hatással van, az arcon átdolgozott pontok fejfájás és felső légúti betegségek, a mellkason lévőek tüdő problémák megoldásában nyújthatnak segítséget, a kézen és a lábon található reflex-zónák együttese pedig minden szervrendszerrel kapcsolatban áll.

Az oldalon szereplő tartalom egy részének vagy egészének lemásolása és máshol való megjelentetése az írásos engedélyemhez kötött!