Gambhíra Természetgyógyászat

Természetgyógyász Óbudán

Budapest 3. kerület, Aquincum

thai masszázs

A thai masszázs

A thai masszázs eredete Indiába, az ájurvéda-orvosláshoz nyúlik vissza. A hagyomány szerint Buddha legendás orvosa, Dzsívaka Kumára Bhatta gyógyítási gyakorlata alapozta meg, s a buddhista szerzetesek közvetítésével jutott el Thaiföldre. Ennek ellenére tradicionálisként ismert, szárazon gyakorolt válfaja jobban hasonlít a kínai akupresszúrához, vagy az ugyancsak az akupresszúrára épülő siatszu masszázshoz, mintsem a bőséges aromaolaj mennyiséget felhasználó indiai elődjéhez.


Mindazonáltal a thai masszázsnak is van aromaolajos formája és egy gyógynövényes változata is, amiben a testen fellelhető energiacsatornákat különböző gyógynövényeket tartalmazó kis vászonbatyukkal masszírozzák.

Más keleti iskolákhoz hasonlóan a thai orvoslás is foglalkozik a testen belül keringő életenergia csatornáinak a kezelésével, s e csatornák közül tíz különösen fontosat említ meg. A tradicionális thai masszázs pontnyomásos módszerrel, az olajos masszázs a beolajozott test ujjak általi simításával, a gyógynövényes masszázs pedig leforrázott, meleg gyógynövényes batyukkal kezeli az energiacsatornákat.

A thai masszázs frissítő masszázsként alkalmazva nagy magyarországi karriert futott be, s az alternatív mozgás- és masszázsterápia részeként a hivatalosan elismert természetgyógyászati ágak között is helyet kapott.

Vendégeim jelenleg a tradicionális thai masszázst saját, hozott ruhában tudják igénybe venni. Erre a célra egy póló és egy könnyű, a mozgást nem akadályozó nadrág, például melegítő vagy laza térdnadrág a legmegfelelőbb.

Bővebben is olvashat a thai masszázsról s tájékozódhat az aktuális díjszabásról a neki készített oldalamon: http://thai-masszázs.hu.

Az oldalon szereplő tartalom egy részének vagy egészének lemásolása és máshol való megjelentetése az írásos engedélyemhez kötött!


Cím:

1031 Budapest, Vizimalom sétány 6.

Phone:

+36-(50)-10-46-756

E-mail:

info [kukac] termeszetgyogyasz.co.hu

© Copyright 2019 Bakaja Zoltán – Minden jog fenntartva