Gambhíra Természetgyógyászat

Természetgyógyász Óbudán

Budapest 3. kerület, Aquincum

Fontos tudnivalók

Mit kell tudnia annak, aki természetgyógyászhoz szeretne fordulni?

Diagnózis


A természetes gyógymódok eszköztára nem feltétlenül alkalmas a hagyományos értelemben vett diagnózis felállítására, hiszen az adott módszert kialakító ősi kultúra a modern tudományétól merőben eltérő világképpel rendelkezett. Ezért bár a természetgyógyászati állapotfelmérés fontos eleme a kezelésnek, s különösen olyankor, amikor épp a modern eszközök nem mutatnak rá semmilyen problémára vagy adnak ellentmondásos képet a beteg állapotáról, rendkívül hasznosnak bizonyulhat, ne vonakodjunk a modern tudomány eszközeit igénybe venni! Az orvosi diplomával nem rendelkező természetgyógyászoknak nincs jogosítványuk az önálló diagnózis felállítására, így ha ilyen gyógyítóhoz fordulunk, mindenképpen vigyük magunkkal a leleteinket.

A kezelés hatásossága

Nincs olyan terápia, amely eredményes lehetne anélkül, hogy a beteg az életmódjában a gyógyulást támogató változtatásokat eszközöljön (legyen szó pár napos pihenőről vagy drasztikus életmódváltásról), s különösen igaz ez a természetes gyógymódok esetében. Természetes gyógymódnak azokat a módszereket nevezzük, amelyek segítségével a szervezet öngyógyító és önszabályozó képességének aktiválásában segédkezünk, ám testünk e képessége csak az őt támogató életvitel követésével bontakoztatható ki. Általánosságban szólva: betegségünk súlyosságából a szükséges változtatások nagyságára következtethetünk. Változtatás alatt nem feltétlenül a fizikai környezet, az időbeosztás vagy az étkezés megváltoztatásának szükségességét értem, sokszor még ezeknél is fontosabb a környezetünkhöz fűződő viszonyunk, mentális attitűdünk megváltoztatása, amelyet meglépve az előbbieket automatikusan, minden különösebb erőfeszítés megtétele nélkül fogjuk a szükséges mértékben megváltoztatni. Annak, aki természetgyógyászhoz fordul, a kezelés hatásossága érdekében aktívan közre kell működnie a terápiában.

Gyógyítás és megelőzés

Bár a természetes gyógymódok a betegségek gyógyításában is nagy segítséget nyújtanak, legnagyobb hasznukat mégis a megelőzés terén vehetjük. A tradicionális kínai, indiai vagy thai medicina a szervezet egyensúlyi állapotának megteremtésére törekszik, s vannak terápiás eszközei az olyan apró egyensúlyvesztések korrigálása is, amelyeket a modern orvostudomány még nem diagnosztizál betegségként, így kezelni sem tud. A természetgyógyászati állapotfelméréssel kimutatott egyensúlyzavarokat kezelve ezért megelőzhetjük a hagyományos medicina által betegségként definiált kóros állapotok kialakulását.

Az oldalon szereplő tartalom egy részének vagy egészének lemásolása és máshol való megjelentetése az írásos engedélyemhez kötött!


Cím:

1031 Budapest, Vizimalom sétány 6.

Phone:

+36-(50)-10-46-756

E-mail:

info [kukac] termeszetgyogyasz.co.hu

© Copyright 2019 Bakaja Zoltán – Minden jog fenntartva